Четирите деца на принц Филип и внуците му принц Уилям и принц Хари ще вървят зад

...
Четирите деца на принц Филип и внуците му принц Уилям и принц Хари ще вървят зад
Коментари Харесай

Бъкингамският дворец разпространи детайли за погребението на принц Филип

Четирите деца на принц Филип и внуците му принц Уилям и принц Хари ще вървят зад ковчега с тленните остатъци на херцога на Единбург на погребението му в събота, заяви Би Би Си.

От Бъкингамския дворец разпространиха детайлности за траурната гала, в това число и лист с тридесетте души, които ще участват на службата в памет на брачна половинка на кралица Елизабет Втора. Сред тях са трима родственици на принц Филип от Германия. Принц Чарлз, принц Андрю, принц Едуард и принцеса Ан заедно с принц Уилям и принц Хари - синовете на престолонаследника принц Чарлз, ще следват катафалката " Ланд роувър " в процесията до параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор.

Самият принц Филип е взел участие в дизайна на модифицирания " Ланд роувър ".

На службата всички ще носят защитни маски и ще съблюдават обществена отдалеченост. Опечалените няма да носят военни униформи, както дефинира сама кралицата.

Говорител на Бъкингамския дворец подчерта, че организацията за погребението е съобразена с държавните ограничения за ограничение на пандемията от новия ковид, само че детайлите по церемонията съответстват изцяло с желанието на принц Филип, изразено приживе. На службата ще бъдат припомнени и почетени военните заслуги и персонални достижения на херцога на Единбург. Той умря в петък на 99 години.

На погребението ще участват още херцогинята на Корноул Камила, херцогинята на Кембридж Катрин, всички останали внуци на херцога и съпрузите им, децата на принцеса Маргарет, починалата сестра на кралицата, Бернхард, принц на Баден, Донатус, принц на Хесе и принц Филип на Хоенлое-Лангенбург.

Графиня Маунтбатън на Бирма, най-близката другарка на принц Филип, също ще е измежду опечалените на погребението. Графинята, на 67 години, е брачна половинка на граф Маунтбатън, внук на граф Луис Маунтбатън - чичо и наставник на принц Филип.

Граф Луис Маунтбатън е роден в Уиндзор като принц Луис декор Батенберг, той е племенник на княз Александър Първи Батенберг. През 1979 година умира при атентат на ИРА.

От Бъкингамския дворец уточниха, че кралица Елизабет Втора е била изправена пред някои " доста сложни решения " при подбора на гостите на траурната гала всред авансово плануваните 800 души поради рестриктивните мерки на пандемията. Кралицата държала всички разклонения на рода на брачна половинка ѝ да бъдат показани.

Принцовете Уилям и Хари, които са в изострени връзки след преместването на фамилията на принц Хари в Съединени американски щати и изявлението, което той и брачната половинка му дадоха за Опра Уинфри, няма да са един до различен в параклиса и ще бъдат разграничени от братовчед си Питър Филипс, наследник на принцеса Ан, заяви електронното издание на " Гардиън ".

Кралица Елизабет Втора ще пътува сама в автомобил в края на процесията и евентуално ще седи настрана и на църковната работа.

Херцогинята на Йорк Сара не е поканена на погребението. Принц Филип прекрати връзките си с нея и отхвърляше да ѝ приказва, откакто тя се раздели със сина му принц Андрю.

Съпругата на принц Хари, херцогинята на Съсекс Меган също няма да взе участие в погребението. Поради бременността си тя бе посъветвана от лекаря си да не пътува от САЩ до Великобритания.

В параклиса хор от четирима души ще извърши творби, подбрани авансово от принц Филип, а при спускането на ковчега хорът ще изпее националния химн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР